burn-out coach
Home » Coaching bij burn-out » Hoe werkt burn-out coaching bij Nieuwe Maat?

Hoe werkt burn-out coaching bij Nieuwe Maat?

Als burn-out coach help ik je fysiek en mentaal te herstellen van een burn-out en een terugval te voorkomen. We beginnen altijd eerst met een vrijblijvend en gratis intakegesprek bij jou thuis. Hierin leg ik je alles uit over mijn plan van aanpak en kun jij mij wat meer vertellen over jouw situatie. Daarna starten we het coachingstraject.

Fysiek herstel van een burn-out

Omdat je lichaam is opgebrand gaan we allereerst op een verantwoorde manier werken aan je fysieke herstel. Hier ligt in de eerst periode de focus op en hier nemen we dan ook uitgebreid de tijd voor. De eerste twee sessies vinden bij jou thuis plaats. Je hoeft er dus de deur niet voor uit. Je krijgt dan informatie over onder andere je burn-out, bepaalde leefregels, juiste voeding en tips voor een goede ademhaling en nachtrust. Al deze informatie staat ook in een handleiding die je ontvangt en die we tijdens de sessies gebruiken als ondersteuning. Vanaf de derde sessie spreken we af in de natuur en gaan we ook sporten/bewegen. Eén van de vele voordelen hiervan is dat de natuur een zeer rustgevende invloed heeft op lichaam en geest. Je gaat je fitter voelen en wordt weerbaarder tegen stress.

Oorzaken (h)erkennen bij burn-out

Later in het traject stellen we ook de vraag “hoe heeft het zover kunnen komen?”. Samen onderzoeken we tijdens onze sessies in het bos de mogelijke oorzaken. Is het bijvoorbeeld werkgerelateerd of liggen er ook andere oorzaken aan je burn-out ten grondslag? Door de oorzaak te achterhalen ben je in staat te veranderen. Hieruit voortvloeiend kun je oplossingen gaan bedenken.

Voorkom terugval bij burn-out

Hierna ga je de oplossingen in de praktijk brengen. Daarnaast blijf je zo goed mogelijk voor jezelf zorgen. Beweging (in de natuur), gezonde voeding, meer ontspanning en zelfreflectie zullen de basis blijven om een terugval te voorkomen.

Wat burn-out coaching bij Nieuwe Maat zo aantrekkelijk maakt:

  • Op een doelgerichte en persoonlijke manier werken aan je herstel.
  • De intake en eerste twee sessies zijn bij jou thuis.
  • Sporten/bewegen in de natuur onder begeleiding van een professionele trainer.
  • Een handleiding met veel praktische informatie en tips.
  • Een persoonlijke coach die wekelijks naar je luistert, je stuurt en ondersteunt.
  • Een stok achter de deur om je nieuwe leefstijl in de praktijk te brengen en helpt een terugval te voorkomen.
burn-out coach Nieuwe Maat

 “Een gezonde geest huist in een gezond lichaam.”