personal trainer - Nieuwe Maat
Home » Over Maarten

Over Maarten

Mijn naam is Maarten van den Bovenkamp en sinds 2008 begeleid ik als personal trainer mensen die willen afvallen. Het begeleiden van mensen met burn-out klachten is daar later bijgekomen. Ik heb altijd interesse gehad in het helpen en begeleiden van mensen. Na mijn HBO-opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening heb ik onder meer in de crisisopvang gewerkt en met mensen met een verstandelijke beperking.

Beweging en gezonde voeding

Beweging en gezonde voeding begonnen een aantal jaar voor de start van Nieuwe Maat een steeds grotere rol in mijn leven te spelen. Vooral omdat ik erg ontevreden was over mijn eigen lichaam. Ik woog twintig kilo zwaarder dan nu. Ik besloot toen de opleiding voor Fitnesstrainer te doen en later de opleidingen Voedingsleer en Gewichtsconsulent.

In 2008 startte ik mijn zo gewenste eigen bedrijf, Nieuwe Maat. Sindsdien begeleid ik met veel plezier en succes mensen met afvallen en gezonder worden. Door de jaren heen kwam ik, ook binnen Nieuwe Maat, steeds vaker mensen met burn-out klachten tegen. Ik realiseerde mij dat goed voor jezelf zorgen er vaak als eerste bij inschiet als je (te) druk bent.

Burn-out en stresscounseling

Ik wilde graag meer te weten komen over burn-out en ben me gaan verdiepen in dit onderwerp. Omdat burn-out een zeer serieuze ziekte is, waarbij goede begeleiding noodzakelijk is, heb ik de opleiding Stresscounseling gedaan en daarna mijn eigen unieke programma bij burn-out ontwikkeld.

Beide begeleidingsprogramma’s hebben veel overeenkomsten. Zo spelen beweging in de natuur, gezonde voeding en het mentale aspect een grote rol. Omdat het mijn overtuiging is dat aandacht voor deze drie pijlers leidt tot algehele gezondheid. De specifieke inhoud van de sessies is vanzelfsprekend wel anders omdat beide onderwerpen hun eigen aanpak vereisen.

Overgewicht en burn-out hebben beide veel impact op je leven. Goede begeleiding helpt je om er van af te komen.

 

Als personal trainer sta ik voor je klaar!

Maarten - personal trainer