Personal Training bij overgewicht, burn-out en alcoholbreak

Personal training bij een alcoholbreak

Je functioneert prima en bent lichamelijk niet afhankelijk van alcohol. Maar je merkt toch bij jezelf dat je regelmatig met alcohol bezig bent en net iets meer drinkt dan je je had voorgenomen. Je hebt misschien net iets te vaak een onrustige nacht door dat ene glas wijn te veel. En daardoor voel je je de volgende dag net niet helemaal fit en maak je bijna wekelijks nieuwe voornemens, die net zo vaak niet uitkomen. Herkenbaar? Geloof me: je bent niet de enige! Tijd voor verandering. En hoe fijn is het dat je daar wat steun bij kunt krijgen?

Zo werkt personal training bij een alcoholbreak

Minder drinken, een periode niet drinken of helemaal niet meer drinken wordt steeds populairder. Dat is een mooie ontwikkeling. Want de voordelen van niet drinken zijn gigantisch. En er wordt ook steeds meer bekend over de nadelen van alcohol. Alleen kan het best lastig zijn om dit in je eentje te doen. Om je hierbij te steunen en nog veel meer uit je alcoholvrije periode te halen, heb ik een uniek programma ontwikkeld. Daarin staan naast (tijdelijk) stoppen met drinken ook gezondheid, sporten/bewegen, voeding en een luisterend oor centraal.

De alcoholbreak bij Nieuwe Maat start met een vrijblijvende telefonische kennismaking. Tijdens die kennismaking wil ik graag wat meer van je weten, vertel ik je over mijn werkwijze en beantwoord eventuele vragen. Na ons eerste telefonische contact spreken we tien weken lang wekelijks af in het prachtige Corversbos/Gooilust in Hilversum (grens ‘s-Graveland) om samen de week door te nemen, vooruit te kijken en te sporten. Wandelen wordt afgewisseld met kracht- en conditie-oefeningen. Sportief bezig zijn in de natuur heeft een rustgevende invloed op je brein en werkt ondersteunend en motiverend om je doel te bereiken. Uiteraard wordt de training afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. De lengte van je alcoholbreak bepalen we samen en hoeft dus niet ook tien weken te duren.

Tijdens de eerste sessie in het bos sporten we en bespreken we, alvast wat punten uit de speciaal voor de alcoholbreak ontwikkelde handleiding die je aan het einde van deze training krijgt. In de tweede sessie gaan we, naast de workout wat dieper in op de handleiding zodat je nog beter in staat bent je alcoholbreak tot een succes te maken.

Personal training bij Alcoholbreak

Wat (tijdelijk) stoppen met drinken je oplevert:

Het zal je verbazen welke positieve effecten een alcoholbreak in combinatie met sporten in de natuur op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, heeft. Onder andere:

 • ga je beter slapen
 • gaat je algehele gezondheid er op vooruit
 • krijg je een mooiere huid
 • word je energieker en helderder
 • krijg je een beter humeur
 • val je af
 • ga je je veel zekerder over jezelf voelen

Wat een cadeau!

Na je alcoholbreak

De alcoholbreak zelf geeft je inzicht hoe je na deze alcoholvrije periode met alcohol wil omgaan. Dit is jouw beslissing en daar ben je uiteraard helemaal vrij in. Wel leert de ervaring dat mensen tijdens en na een alcoholbreak zich zoveel beter voelen dat ze vaker van dit soort momenten willen. Sowieso drinken mensen ook maanden na een alcoholbreak nog minder alcohol dan daarvoor.

Wat personal training bij een alcoholbreak zo aantrekkelijk maakt:

 • Een handleiding vol met tips voor tijdens én na je alcoholbreak.
 • Een trainer die je motiveert, stimuleert en naar je luistert.
 • Een ‘stok achter de deur’ die je helpt je doel te bereiken.
 • Een trainer die je begrijpt en niet ‘tegen’ alcohol is.
 • Persoonlijk en vertrouwelijk contact.
 • Heerlijk sporten/bewegen in de natuur met je eigen trainer.
 • Gevarieerde en gepersonaliseerde workouts. Geen sessie is hetzelfde.
 • Een gratis weerstandsband zodat je de oefeningen ook zelf kunt doen.
Personal training Nieuwe Maat in bos